Tuesday, October 19, 2010

PREIZKUŠNJA OBMOČNE ENOTE 2011, Zagorje




Foto: Nadja Žlender

Ta vikend smo se vsi člani ERP ŠKD Logatec odpravili v Zagorje – Franci in Nina sta markirala, Jasna z Blum, Nadja z Ginny ter jaz s Tiko pa smo opravljale preizkušnjo.
Ko smo prispele na poligon, smo se takoj pripravile in odšle opravljat ovire, katere smo vse uspešno opravile. Tika je z lahkoto premagala vse ovire, edino preskok ji je zagrenil zivljenje, saj je pristala v vodi, na kar ni niti malo računala ☺. Tako sva dobili kar lepih 82 točk …
Ob 13ih je sledilo prvo iskanje in sicer IPO. Našli sva dva od treh markerjev, pri tretjemu je pa bila le nekaj metrov stran, vendar ga izgleda ni dobila v nos. Časovno sem si pa razdaljo zelo dobro razporedila, tako da sem še pravočasno prišla do konca iskalnega območja.
Šele okoli 17:30 je prišlo na vrsto iskanje v ruševini. Že ko hodim proti ruševini dobim dober občutek. Pripravim Tiko in jo spustim. Steče naprej, zavije levo za hlode in kmalu se oglasi lajež. Ekola, led je prebit. Punco pohvalim in jo pošljem iskat še na drugo stran. Naredi krog in pride nazaj, zato jo usmerim še na kup, kjer je morala iti mimo privezane Tare. Tare niti pogleda ne in pripleza na vrh kupa, kjer vidim, da ima nekaj v nosu, le še locirati ga mora. Ko zalaja, prijavim. Bravo punca, premagala si Taro, hehe. Samo še enega imava. Pošljem jo na kup žaganja, nato še naprej okoli kupa in nič. Ko pregledava vse še enkrat in še vedno ni nič si rečem v glavi, da jo še enkrat pošljem, nato pa končam. Nič, pokličem Tiko in za vsak slučaj vprašam koliko imava še časa. Sodnik pravi, da še 7 minut. Uh, časa več kot preveč, zato se odločim, da ne neham z iskanjem. Tiko odložim in čez kakšno minutko jo ponovno pošljem iskat. Še enkrat preveriva kup žaganja, nato jo pa usmerim še desno za hlode. Sama me je malo narobe razumela in splezala na vrh hlodov, kjer pa je izgleda zavohala markerja. Odhitela je dol in zavila desno, preplezala nekaj hlodov in oglasil se je zelo odločen lajež. Tako sva našli vse tri markerje, še posebno pa sem bila zadovoljna z nakazovanjem, saj je bil lajež res odločen in vztrajen.
Preizkušnja je bila tako za nama. Sledili so le še obvezni krofi na poti domov in več kot zaslužena postelja ☺

2 comments:

Nadja Zlender said...

Še nekej napiš za na stran :)

Ana said...

Super sta, čestitke!